Люис Хамилтън не е натиснал рязко спирачките на своя Мерцедес, както твърди Себастиан Фетел, показват данните от телеметрията. 

Британецът определено намали скоростта си зад колата за сигурност, което доведе до лек удар между двамата вчера, а веднага след това и до умишлен сблъсък предизвикан от германеца. 

В крайна сметка според правилата именно водачът определя скоростта в такива ситуации и от тази гледна точка Люис не е направил нищо нередно, още повече, че случилото се бе на излизане от завоя, въпреки че изглеждаше, че нарочно е намалил изведнъж. 

Себ бе бесен след състезанието и заяви, че Хамилтън му е направил т.нар. брейк-тест. „Знаем, че лидерът контролира темпото, но излизахме от завой и изведнъж той намали толкова рязко, че не успях да избегна удара. Това просто не бе необходимо” заяви той. 

В крайна сметка обаче стюардите не открили доказателства в подкрепа на твърденията на Фетел и след като проучили телеметрията от колата на Хамилтън установили, че той е правил абсолютно същото в тази част на пистата и при предишните два случая, когато е имало рестартиране на състезанието.