Неочакваният победител в Гран При на Азербайджан Даниел Рикардо също критикува Себастиан Фетел за действията му срещу Люис Хамилтън. 

Случилото се между претендентите за титлата остави в сянка триумфа на австралиеца, който се възползва от ситуацията и донесе първия успех на Ред Бул за сезона. 

„Себ трябва първо да мисли, а след това да действа. Случилото се вероятно се дължи на страстта и амбицията му, но такива неща са просто недопустими” заяви Рикардо, който бе съотборник с Фетел при Биковете през 2014-а и успя да спечели, въпреки че в началото се бе смъкнал до 17-а позиция. 

„Уважавам много Себ заради неговата отдаденост и любовта му към спорта, което  понякога избива и в агресия и точно това ми допада при него. В определени моменти обаче той просто полудява, както се случи сега” добави той. 

„Вижте, независимо от това дали Люис е забавил или не, той е в правото си да диктува темпото.  Той е лидерът и прецени, че е твърде рано, за да започне ускорението. Себ може би малко превъзбуден” каза още Рикардо, който с победата си излезе 4-и в класирането с 92 точки, с цели 47 пред съотборника си Макс Верстапен, който пак не завърши надпреварата.