Себастиан Фетел може да получи ново наказание заради умишления удар срещу Люис Хамилтън в Баку вчера, твърдят последните информации. 

Според тях от ФИА има имат право да преразгледат дадена ситуация, ако се прецени, че първоначалната санкция не е достатъчно сериозна и не отговаря на провинението. 

Според мнозина 10-те секунди, които Себ получи са твърде леко наказание, като стюардите са го наложили, за да не се намесват решително в битката между двамата за титлата. 

Германецът обвини Хамилтън, че му е направил брейк-тест, но британецът не получи наказание, докато докато към лиценза на Фетел бяха добавени нови 3 наказателни точки и ако получи още толкова в Австрия след 2 седмици, той ще бъде дисквалифициран за надпреварата на „Силвърстоун”. 

Според немските медии Фетел е бил пред дисквалификация вчера, но заради липса на яснота в правилата каква точно санкция е необходима за такъв инцидент и заради нежеланието на стюардите да вземат толкова важно решение, което може да повлияе решително върху битката за титлата, черният флаг му се е разминал.