Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън е категоричен, че наказанието за Себастиан Фетел за неговите действия в Баку е било твърде малко и ако германецът е бил недоволен от поведението на англичанина е трябвало да му го каже лично. 

Конфликтът между двамата продължава да вълнува феновете, а сега Хамилтън наля масло в огъня коментирайки въпроса пред вестник „Гардиън”. 

„Да застанеш редом до съперник и да го блъснеш нарочно, е недопустимо. Освен това той се измъкна с минимално наказание и успя да завърши четвърти. За мен това е позор” заяви Хамилтън. 

„Честно казано според мен Фетел сам стана за срам. Ако иска да докаже, че е мъж, трябва да го направи извън колата – лице в лице. Да поставиш друг пилот в опасност е нещо много трудно за осмисляне. За радост се движехме с ниска скорост, в противен случай можеше да е много по-лошо” добави той. 

„Представете си как децата, които гледат Формула 1 и мечтаят да бъдат на пистата, видят подобно поведение и то от един четирикратен шампион. Според мен това казва всичко” категоричен е Хамилтън.