Макс е силно разочарован от сезона до момента, в който не завърши в половината състезания, а освен това Ред Бул няма как да се бори за победи. 

Холандецът нахлу с гръм и трясък във Формула 1 и макар и баща му Йос да твърди, че евентуално преминаване във Ферари не е на дневен ред, очаква Биковете да осигурят по-добра кола на младока. 

„Макс иска да стане шампион и ще направи всичко, за да успее. В момента няма такава възможност и използва годината да труда опит и да стане по-силен. През следващия сезон е ясно какви са целите ни. Искаме да печелим, но ако това не стане тогава положението ще бъде по-трудно” заяви Верстапен-старши пред холандските медии. 

„В момента Макс няма какво да направи. Той върши както трябва това, което се иска от него и се чувства добре, но просто желае да побеждава. Разочарованието, че не може да печели се вижда и точно затова се появяват и проблемите” добави той. 

През този сезон Верстапен има едва един подиум на сметката си и е спечелил само 57 точки, докато съотборникът му Даниел Рикардо е със 117. Миналата година младокът записа една победа, още 6 подиума и взе общо 204 точки.