Ветеранът Фелипе Маса ще пропусне Гран При на Унгария във Формула 1 утре, обявиха официално от Уилямс. 

Причината е здравословен проблем на бразилеца, който участва в третата свободна тренировка, когато обаче отново се почувствал зле и в крайна сметка бе взето решение да пропусне квалификацията и утрешното състезание. 

На негово място в колата ще седне резервният пилот Пол ди Реста, за когото това ще бъде първи старт от 2013-а година, когато за последно шотландецът се състезава за Форс Индия. 

Иначе в третата свободна тренировка от Ферари показаха отлична скорост, като Себастиан Фетел счупи рекорда на пистата, който през 2004-а бе поставен от Рубенс Барикело. 

Германецът завъртя една обиколка за 1 минута, 17 секунди и 17 хилядни, като изпревари почти с половин секунда съотборника си Кими Райконен. От Мерцедес бяха доста бавни, като третият Валтери Ботас бе с 9 десети изоставане, докато Люис Хамилтън даде пето време, като бе по-бавен с 1,4 секунди. 

Макс Верстапен с Ред Бул бе 4-и, докато съотборникът му Даниел Рикардо, който бе най-бърз в петък, едва 6-и, като в края дори получи повреда и не завърши сесията.