Люис Хамилтън обяви, че е действал повече със сърцето си, отколкото с разума, когато върна третата позиция на Валтери Ботас в Гран При на Унгария. 

Британецът загуби 3 точки, след като не успя да изпревари Кими Райконен и тъй като преди това съотборникът му бе получил инструкции да го пусне напред, в самия край той го остави да завърши на подиума, с което си спечели доста похвали. 

„Може би действах повече със сърцето си, отколкото с разума, но в крайна сметка съм човек, който държи на думата си. Казах, че ако не успея да ги изпреваря ще го оставя да мине отново пред мен. Имах притеснения, че мога да загубя позицията си от Верстапен, но за радост всичко завърши добре. Това обаче бе правилното решение“ заяви Хамилтън, който изостава с 14 точки от Фетел.  

„Не зная какви бяха проблемите на Ферари, може би нещо с гумите. Доста износих обаче своите, докато бях зад Валтери, а след като преминах напред опитах всичко, но това не бе достатъчно. Не зная дали тези 3 точки ще се окажат фатални, но още в началото на сезона казах, че искам да печеля по правилния начин и днес постъпих правилно. Показах, че съм отборен играч, а и вярвам, че когато в живота правиш добри неща това ще ти се отплати“ добави той. 

Ботас призна, че е останал изненедан от решението на Хамилтън, но и му благодари. „Не всеки би направил подобно нещо. Жалко е, че не успяхме да минем по-напред, тъй като имахме добра скорост. Стартовите ни позиции се оказаха решаващи. Пропуснах Люис пред себе си, за да може да догони Фераритата, но и това не сполучи. Благодарен съм обаче, че обещанието бе спазено“.