Лидерът във Формула 1 Себастиан Фетел е уверен, че Ферари ще остане в битката с Мерцедес и в тима знаят какво трябва да подобрят по колата си. 

Германецът води с 14 точки пред Люис Хамилтън, но напоследък във втората половина от сезоните Скудерията допуска изоставане. Фетел обаче вярва, че подобно нещо сега няма да се случи. 

„През тази година сме много по-добри. Знаем какво ни трябва, за да имаме силен автомобил, къде са ни слабостите и също така разполагаме с правилните хора, за да го направим. Моторът също е сериозно подобрен през този сезон, така че всичко върви в правилната посока” заяви Фетел, който има 4 победи през сезона. 

„Само времето ще покаже дали ще сме напред или ще изоставаме, но съм сигурен, че ще сме в борбата за челните позиции. Като цяло бяхме конкурентни на всяка една писта, макар и напоследък Мерцедес да има известно предимство. Ние обаче не спираме да работим и разбираме добре какво трябва да подобрим. Спокойни сме” добави той. 

Пилот на Ферари не е ставал шампион от 2007, но Фетел вярва, че това сега ще се промени. „Винаги е по-добре да си на върха след последния старт, но в крайна сметка на този етап е хубаво да не изоставаш и аз вярвам, че ние имаме всичко необходимо да останем на върха, макар и до края на има много време”.