Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че в Скудерията е разбрали къде са им слабостите и след лятната пауза тимът ще бъде много по-силен. 

Черните кончета не се качиха нито веднъж на подиума в последните три състезания и в резултат бяха изпреварени от подобрилия се Ред Бул, след като в началото на сезона италианците бяха считани за претенденти за победи. 

Фетел обаче е оптимист за втората половина от сезона, когато е на мнение, че сиутацията ще се промени. 

„Знаем, че  в последните стартове имахме проблеми и не бяхме на ниво, но те ни бяха и полезни, защото разбрахме какво трябва да коригираме и върху какво да работим. Първоначално не бяхме съвсем сигурни къде са ни слабостите, но постепенно всичко се изясни“ заяви германецът. 

„Подобен начин за разбиране на проблемите не е приятен, тъй като просто не бяхме конкуренти, но сега знаем какво трябва да направим. Имаме план, концентрирани сме и очаквам да бъдем по-добри през втората част от сезона“ добави Фетел, като призна, че в тима работят и по колата за 2017-а, която ще бъде съвсем различна заради новите правила. 

Битката във Формула 1 се подновява в края на другата седмица на пистата „Спа“ за Гран При на Белгия, а веднага след това е и състезанието в Италия на пистата „Монца“.