Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица остана доволен от представянето си по време на тестовете в Унгария, когато за първи път кара настоящия автомобил на Рено. 

Полякът, който получи сериозни увреждания на дясната ръка по време на катастрофа на рали през 2011-а, завъртя 142 обиколки и даде 4-о време, което определено бе впечатляващо постижение. 

„Да, доволен съм, но не напълно. Колата бе напълно различна от тези, които карах преди, така че е нормално да ти трябва известно време за адаптация. Пистата тук е доста трудна и изискваща и наистина не бе лесно, но бе хубаво и приятно. Не зная обаче каква ще бъде следващата стъпка” заяви Кубица, който е считан за сериозен  претендент за място в отбора през 2018-а. 

„Направих повече от 140 обиколки, така че по отношение на физиката нещата определено са позитивни. Чувствах се добре и не усещах болка, което е хубаво. Има разбира се възможност за подобрение, но винаги е така. Естествено, че съм изморен, тъй като денят бе наистина дълъг, но това е нормално” добави той. 

31-годишният Кубица бе с 1,4 секунди по-бавен от лидера Себастиан Фетел, а след германеца остана 17-годишният Ландо Норис, който за първи път се качи в колата на Макларън, но направи впечатляващи обиколки.