Напълно според очакванията от Мерцедес са започнали разговори с Валтери Ботас за оставането му в отбора и догодина, разкри Тото Волф. 

Финландецът замени Нико Розберг през януари и спечели две състезания до момента, като остана в борбата за световната титла, макар и да изостава с 33 точки от Себастиан Фетел. 

До скоро от тима твърдяха, че оставането му не е сигурно, но по всичко изглежда, че това ще се случи и той ще бъде съотборник на Люис Хамилтън и за 2018-а година. 

„Сега е добър момент да говорим и да уточним нещата. Отивайки в Азия ми се иска да имаме яснота по въпроса“ заяви Тото Волф, който не крие, че харесва Ботас. 

След надпреварите в Белгия и  Италия в края на август и началото на септември, Формула 1 ще се отправи към Сингапур в средата на другия месец, което означава, че дотогава всичко ще е ясно. 

Самият Валтери като типичен скандинавец твърди, че не се притеснява, но очакванията са той да подпише за още една година, като така големите въпросителни относно формацията на тима ще останат за 2019-а.