Пилотът на Ферари Кими Райконен не е загубил желанието си да се състава и вярва, че все още има място във Формула 1. 

Финландецът върши отлична работа, помагайки на съотборника си Себастиан Фетел в битката с Люис Хамилтън, което му носи критики от много хора, които го обвиняват, че приема ролята да бъде №2 в отбора. 

Райконен можеше да спечели поне 2 състезания през този сезон, само че победите отидоха на сметката на Фетел и в резултат разликата между двамата съотборници е 86 точки в полза на германеца. 

„Не съм доволен от резултатите. Желанието ми е да се боря за победи и да бъда винаги в челото, което обаче не се случва през тази година. Смятам, че имам достатъчно скорост, така че не съм притеснен в това отношение. Трябва обаче и някои други неща да се получат, за да можеш да победиш“ коментира Кими, който се очаква да бъде потвърден като пилот на Скудерията и за 2018-а. 

„Мисля, че резултатите на отбора можеха да бъдат и по-добри през сезона, но това е положението. Тимът знае моето желание, така че всичко зависи от тях и те ще изберат най-доброто за Ферари. Моята цел е да продължавам да се справям максимално добре“ изтъкна последният световен шампион на Черните кончета, който им донесе титлата през 2007-а.