Младата звезда във Формула 1 Макс Верстапен предупреди тима си, че ако не получи достатъчно добър автомобил ще помисли за напускане. 

Холандецът е недоволен, че Биковете изостават сериозно от Мерцедес и Ферари, а освен това не завърши в 5 от досагешните 11 състезания заради различни проблеми и изостава сериозно от челото, както и с цели 50 точки от съотборника си Дани Рикардо. 

Верстапен, който миналата година спечели в дебюта си за отбора в Испания, има договор и за следващия сезон, но след това може и да не бъде част от тима, ако ситуацията не се промени. 

„Винаги съм твърдял, че няма причина да напускам, ако разполагам със силен и конкурентен автомобил. В момента не сме там, където искаме да бъдем, но не значи, че трябва да се откажем. Необходима е здрава работа, но ако за 2-3 години няма прогрес, тогава ще е различно. Полагаме усилия, за да сме по-силни, но ще видим какво ще стане в бъдеще” коментира Верстапен. 

Холандецът се готви за Гран При на Белгия в неделя и ще се надява на по-силно представяне в сравнение с миналата година, когато остана 11-и и не взе точки, като това бе един от трите му старта през 2016-а, в които не успя да се разпише.