Люис Хамилтън бе изключително развълнуван, след като спечели квалификацията преди Гран Пра на Белгия утре и така изравни рекорда на Михаел Шумахер по полпозиции, като двамата имат по 68. 

Британецът стигна до първото място на решетката още преди 6-ия си старт, като триумфира в Канада през 2007, а сега Рос Браун му предаде специални поздрави от семейството на Михаел Шумахер, което го зарадва още повече. 

„Това определено е специален ден. Знаех, че съм близо до това постижение и рано или късно ще стигна до 68-ата си полпозиция, така че не мислех много” заяви Хамилтън. 

„Не усещах напрежение. Помня как дойдох тук през 1996-а на първата си Гран При и гледах Михаел на излизането от първи завой, а шумът от двигателя направо ме разтърси. Именно тогава любовта ми към спорта се увеличи още повече. Сега обаче усещането да постигна това е нереално предвид това каква легенда е Михаел” добави той. 

„Невероятно съм горд да бъда редом до него и не спирам да се моля за него и семейството му непрекъснато. Имах привилегията да се състезавам с него и винаги съм му се възхищавал” каза още Хамилтън.