Люис Хамилтън спечели 58-ата победа в кариерата си в своя старт №200 в кариерата, след като за трети път триумфира в Белгия на „Спа”. 

Британският пилот на Мерцедес удържа Себастиан Фетел, който с различна стратегия след излизане на кола за сигурност, опита атака, но не успя да стигне до победата. 

Така Хамилтън вече има 213 точки, като намали пасива си до Фетел в класирането на 7, като германецът е с 220. Триумфът на Люис бе 5-и за сезона. 

Трети остана Даниел Рикардо с Ред Бул, като успя да постигне отличен резултат. Кими Райконен завърши четвърти, а едва 5-и бе Валтери Ботас с втория Мерцедес. 

На старта нямаше инциденти, като позициите в челото се запазиха, въпреки че Перес и Окон докоснаха гумите си малко след началото. Алонсо успя да се изстреля до 7-ото място. Фетел опита атака срещу Хамилтън след Червената вода, но Люис се защити без проблеми, след което успя да дръпне напред. 

Хюлкенберг мина пред Алонсо, след което испанецът си върна позицията след атрактивно изпреварване, но логично в следващия тур германецът се възползва от по-добрата си кола и отново зае позицията пред Фернандо, който след това бързо бе изпреварен и от пилотите на Форс Индия и тези на Хаас. 

В челото разликата между Хамилтън и Фетел бе около 2 секунди, но британецът не можеше да се откъсне решително. В 8-ия тур проблем получи Макс Верстапен и за разочарование на хилядите холандци по трибуните, младокът прекрати участието си за 6-и път през сезона. 

Люис не можеше да се откъсне напред и в 12-ата обиколка влезе за смяна на гуми, като сложи най-твърдите и се върна 4-и. Ботас направи същото в 14-ия тур, а Хамилтън бе много бърз. В 15-ата обиколка Фетел също мина за смяна като се върна зад Люис, който натискаше Кими оказал се в челото и успя да го изпревари след Червената вода. 

Райконен бе наказан с минаване през бокса заради това, че не е намалил при жълти флагове, а в челото Фетел се приближи до Хамилтън на под секунда. Кими изтърпя 10-секундната си санкция, което го прати едва на 8-о място. 

Хамилтън вдигна темпото и се откъсна на повече от секунда от Себастиан, докато последва наказание от 5 секунди и за Серхио Перес заради пресичане на завой. Кими пък си проби път до петата позиция. 

В следващите обиколки не се случи нищо кой знае какво, като Хамилтън оставаше на около секунда и половина пред Фетел. В 29-ата обиколка се стигна до порения инцидент между съотборниците във Форс Индия Перес и Окон. Французинът опита атака след първия завой, мексиканецът не му остави място и двамата се удариха, като Окон спука задната дясна гума на съотборника си и загуби половината си предно крило. 

Заради парчетата на пистата излезе сейфти кар, което даде възможност на всички да сменят гумите си за втори път, включително и лидерите. Интересното бе, че в Мерцедес сложиха по-твърдите гуми, а във Ферари най-меките, което даде предимство на Скудерията за последните 10 обиколки. 

След рестарта Фетел атакува Хамилтън, но Люис удържа първата позиция, а зад тях Кими Райконен атакува Ботас и го прати 5-и, след като и Рикардо го изпревари. След това Хамилтън успя да отвори известен аванс, което му даде известно спокойствие, но Себ оставаше близо.  

Въпреки това до края нямаше изненади. Хамилтън остана пред Фетел, а след това се подредиха Рикардо, Райконен и Ботас. Нико Хюлкенберг донесе отличната 6-а позиция за Рено, а точки взеха Ромен Грожан с Хаас, Фелипе Маса с Уилямс, Естебан Окон с Форс Индия и Карлос Сайнц с Торо Росо.