Завръщането на Роберт Кубица във Формула 1 остава възможно, като сега полякът е спряган за заместник на Фелипе Маса в Уилямс. 

Досега се считаше, че вероятно той би заменил неубедителния Джолиън Палмър в Рено, но според „Моторспорт Италия” френският тим предпочита да привлече Карлос  Сайнц от Торо Росо. 

От Уилямс все още отлагат обявяването на екипа си за следващата година, като все пак е много вероятно бразилският ветеран да не бъде повече част от отбора, след като вече изрази желание да кара във Формула Е. 

Желанието на отбора обаче е да разполага с по-опитен пилот, който да помага на 18-годишния Ланс Строл и Кубица може да получи шанс да възобнови кариерата си в тима на Сър Франк. Серхио Перес от Форс Индия обаче също е вариант, въпреки че се очаква той да остане  в тима и за догодина, като води разговори с него. 

Полският пилот направи успешни тестове с Лотус и Рено през лятото и показа, че продължава да бъде доста бърз, като се надява, че ще има възможност да демонстрира качествата си за постоянно.