Себастиан Фетел запазва увереност, че ще донесе световната титла на Ферари във Формула 1, въпреки че за първи път през сезона е в ролята на догонващ. 

Двете победи на Люис Хамилтън в Белгия и Италия го изведоха на върха в подреждането с 3 точки пред германеца, който обаче демонстрира спокойствие, въпреки че вече е отписван от мнозина поради факта, че повечето от оставащите писти са по-подходящи за Мерцедес. 

„Мога да чета, но не обръщам внимание какво пише във вестниците. Харесвам трасетата, на които остава да караме, така че ги очаквам с нетърпение. Ще бъде трудно, но всички искаме да се състезаваме и когато е трудно, винаги е хубаво. Когато е лесно е скучно, така че нека да видим какво ще стане“ заяви той. 

„В момента много хора казват, че Мерцедес има предимство и е факт, че в събота те са много силни, което се отразява и на състезанията в неделя. Смятам обаче, че ние сме достатъчно добри. Предстои много неща да се случат. Те развиват колата си, ние също и съм оптимист и позитивно настроен, защото виждам какво става във Ферари. В едно състезание обаче, винаги има елемент на неизвестност и няма как всичко да се предвиди и точно това всъщност е най-вълнуващото“ каза още Фетел.