Както се очакваше Валтери Ботас подписа нов едногодишен договор с Мерцедес и ще остане в тима и през 2018-а, за да партнира на Люис Хамилтън. 

По този начин и трите водещи отбора си гарантираха пилотите за следващия сезон, след като във Ферари и Ред Бул ситуацията също е ясна. 

Финландецът се представи силно, след като замени световния шампион Нико Розберг, като спечели две състезания и още 7 пъти се качи на подиума. 

„За мен е чест и гордост да остана част от семейството на Мерцедес. Отборът показа вяра в моите качества, когато ме нае. Новият ми договор за 2018-а година е доказателство, че съм оправдал това доверие. Щастлив съм, че спечелих две победи, но мисля, че още не съм разкрил пълния си потенциал“ заяви Ботас. 

„Предизвикателството пред Валтери бе много сериозно, защото той седна на мястото на световния шампион, а негов съотборник бе най-добрият пилот в спорта. От тази гледна точка резултатите са дори по-впечатляващи. Предвид неговото представяне изобщо не бе трудно да продължим с него и през 2018-а“ каза босът на отбора Тото Волф. 

Ботас триумфира в Русия и Австрия, но все пак изостава с 41 точки от Хамилтън и с 38 от Фетел, като се очаква да има важна роля в битката на британеца за световната титла.