Лидерът за сезона във Формула 1 Люис Хамилтън изрази надежда, че Фернандо Алонсо ще се бори за челните места през следващия сезон. 

Както е известно очакванията са съвсем скоро да бъде потвърдена раздялата на Макларън с Хонда и преминаването на тима към Рено, което ще накара испанецът да остане и за 2018-а. Според Хамилтън Ф1 само ще спечели от силен Алонсо. 

„Надявам се, че той ще има добра кола, с която да се бори с нас догодина. Това само би допринесло за спектакъла и ще направи състезанията още по-интересни. Всички искаме най-добрите пилоти да бъдат в челото и е жалко, че Макларън не е там, където сме свикнали” заяви Хамилтън по време на пресконференцията днес, седейки до бившия си съотборник. 

„Независимо дали ще е с Макларън или с друг отбор, аз наистина искам Фернандо да има шанса да се бори с нас” добави Люис, който след като напусна отбора през 2012-а, Макларън има само един подиум и през този сезон ще завърши вероятно предпоследен в класирането при конструкторите, след като сътрудничеството с Хонда се оказа пълна катастрофа.