За световния шампион за 1997-а година Жак Вилньов няма съмнение, че Себастиан Фетел е виновникът за катастрофата на старта в Сингапур. 

Според него германецът е поел твърде много риск, след като е тръгнал да затваря Макс Верстапен, правейки не особено добър старт. 

„Фетел сам си е виновен. Когато промениш по този начин посоката си на движение, шансовете да се случи нещо подобно се увеличават много. Щом се бориш за световната титла подобно действие е недопустимо, тъй като рискуваш твърде много“ заяви Вилньов. 

„Няма никакво значение дали той е можел да види, че Кими е от другата страна или не. Знаеше, че е направил не чак толкова добър старт и че другите са стартирали по-добре от него. Именно затова се премести встрани. Няма как да очаква, че намалят. Макс не е виновен, просто се оказа там“ добави той, но не смята, че всичко е загубено. 

„Наистина на тази писта от Ферари щяха да вземат много точки, така че това е много лошо за тях. Остават обаче още 6 състезания, в които всичко може да се случи. Наистина е неприятно, но това е положението“ каза още Вилньов.