Страхът на Себастиан Фетел от Макс Верстапен е станал причина за катастрофата в Сингапур, която е на път да провали сезона на Ферари, твърдят някои анализи във Формула 1. 

Младият холандец е влязал под кожата на 4-кратния световен шампион, което е накарало Фетел да бъде крайно агресивен срещу Макс и това доведе до инцидента, при който отпаднаха и двете коли на Скудерията, както и тази на Верстапен. 

Между двамата се оформя съперничество, след като миналата година водеха здрава битка в Мексико и Бразилия и германецът се оплака от твърде агресивното каране на младока. 

„Във Формула 1 има един пилот, когото Себ уважава и това е Люис. Този, от когото се страхува обаче, е Макс. Той просто е влязал под кожата му. Сигурен съм, че той просто си е казал, виждайки колата на Ред Бул „каквото и да стане той няма да ме изпревари днес“. Според мен това е причината за инцидента“ казва Кевин Ийсън. 

Според Мартин Брандъл Фетел е рискувал твърде много, затваряйки Верстапен по този начин. „При тези условия винаги има риск при подобно действие да се стигне до контакт, спукана гума или някакъв проблем. Той просто не прецени добре ситуацията“ казва бившият пилот. 

Марк Галахър също е на мнение, че от Ферари са допуснали груба грешка. „Чудя се защо Фетел и Райконен не са обсъдили преди началото различните варианти, за да знаят как да действат при определи условия и различни сценарии. И двамата нямаше как да видят, че другият е от другата страна и това донесе проблемите“ казва той.