Люис Хамилтън иска да избегне отборните заповеди от Мерцедес и планира да победи съотборника си Валтери Ботас и да не поставя отбора в трудна позиция. 

Британецът има комфорторен аванс от 28 точки пред Себастиан Фетел в класирането и очакванията са финландецът да му помага до края на кампанията в битката за титлата, след като е на 51 от върха. 

Както е известно в Унгария на Ботас бе наредено да пусне Хамилтън пред себе си в опита на Люис да догони двете Ферарита, но когато това не стана той върна позицията на съотборника си и така загуби 3 точки. 

„Случилото се в Унгария бе в точния момент и всичко стана така както трябваше. Валтери разбира ще взима собствени решения, но моите намерения и желания са да не поставям отбора в позиция да налага отборни заповеди. Искам всеки уикенд да се справям по-добре от него, което разбира се няма да бъде лесно, тъй като Валтери става все по-силен с разбирането на колата“ коментира Хамилтън, който ще търси силен резултат и в Малайзия, въпреки че Ферари пак са считани за фаворити.