Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас е в сериозна депресия след проблемите си напоследък, които кулминираха в изключително слабо представяне в Малайзия. 

Финландецът остана 5-и, като завърши на 44 секунди от съотборника си Люис Хамилтън, но и на цели 20 от Себастиан Фетел, който стартира последен. 

„Това е може би най-трудният период в кариерата ми по отношение на това как се чувствам, всеки път когато се кача в колата. Искам да се представям добре, да съм на ниво, но от известно време това не се получава“ заяви Ботас, който бе потвърден наскоро като пилот на отбора и за 2018-а година. 

„Все още има въпроси, на които търся отговори, но се надявам, че скоро нещата ще се оправят. Аз имам нужда от точки, отборът също, така че всички имаме изгода ситуацията да се промени, но както казах има проблеми, които трябва да решим. Колата наистина не бе най-добрата, но в личен план определено не съм в най-доброто си състояние и загубих и част от увереността си“ добави той. 

От Мерцедес като цяло са силно притеснени от изоставането си в Малайзия и ще се надяват на подобрение в Япония в неделя. Същата е ситуацията и при Ботас, при когото определено има спад.