Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призова феновете за подкрепа, след като Трите лъва се класираха за финалите на световното първенство догодина. 

Победата над Словения снощи дойде с късен гол на Хари Кейн и играта не бе особено впечатляваща, но наставникът твърди, че знае какво трябва да промени. 

„Момчетата са млад отбор и за тях е трудно да се справят с големите очаквания и критиките, които получават. Затова е необходимо да бъдат подкрепени“ заяви специалистът. 

„Те дават абсолютно всичко, на което са способни. Те нямат шампионски медали от Шампионската лига и от Висшата лига и все още се развиват. Сигурен съм обаче, че ще се подобрят, защото се стараят много. Малко им пречи и случилото се през последните 25-30 години. Те обаче нямат вина, така че трябва да им дадем вяра и подкрепа“ добави той. 

„Съперникът ни затрудни много и трябва му отдадем заслуженото. Не може непрекъснато да създаваме положения. Показахме обаче характер, за да успеем да спечелим. За английския футбол, а и за икономиката, е важно да бъде част от световното купа. Няма да се крия, но резултатите са добри. В защита се справяме на ниво, но знаем и къде трябва да се подобрим. В крайна сметка целта бе да се класираме и ние я изпълнихме“ изтъкна Саутгейт.