Въпреки очакванията за остра реакция, президентът на Ферари Серджо Маркионе запази спокойствие след новото разочарование преживяно от Скудерията в Япония. 

Нова повреда извади Себастиан Фетел от надпреварата и това го остави на цели 59 точки от Люис Хамилтън в битката за титлата. 

При конструкторите италианците се оказаха със 145 точки изоставане, но въпреки разочарованието големият бос демонстрира хладнокръвие. 

„Сезонът ни не е загубен, а и все още има време до края. Не искам да говоря за лош късмет, тъй като не вярвам в него. Не трябва обаче да губим увереността си, която ни помогна да стигнем дотук“ заяви Маркионе. 

„Доволен съм от това, което отборът направи и съм сигурен, че в оставащите състезания ще ликвидираме по-голямата част от изоставането си срещу Мерцедес“ добави босът като обеща, че проблемите ще бъдат оправени. 

„Вероятно пренебрегнахме контрола върху качеството, но след 3 случая видяхме, че това е нещо, което има сериозен ефект върху представянето ни, така че ще оправим нещата“ изтъкна той.