Бившият шеф във Ферари, а сега ръководител във Формула 1 Рос Браун призова Скудерията да запази спокойствие, въпреки разочарованията напоследък. 

Италианският тим изглеждаше много близо до титлата преди две отпадания на Себастиан Фетел в последните три старта да го оставят на цели 59 точки от Люис Хамилтън, който може да триумфира още в Щатите. 

Браун обаче, който бе архитекта по време на доминацията на отбора в ерата на Михаел Шумахер е на мнение, че не трябва да се търсят виновници за случилото се, а в тима трезво да преценят нещата. 

„Преживявал съм подобни проблеми в различни отбори и зная колко болезнени са те предвид усилията, които много хора са вложили. Наистина Ферари преживява труден момент и аз им съчувствам“ коментира Браун. 

„Отборът работи под огромно напрежение, особено у дома и е нормално много хора да се обезверят. Ключът обаче е да се запази спокойствие и да се преследват непосредствените цели“ добави той. 

„Каквото и да се случи във Ферари трябва да са доволни от това, което направиха през 2017-а година, тъй като за първи път в хибридната ера Мерцедес имаше съперник, който бе способен да се бори за титлата. Отдавна от Ферари не са били толкова конкурентни и проблемите напоследък не могат да скрият този факт“ каза още Браун.