Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо защити избора на отбори, които е правил до момента. 

Мнозина смятат, че испанецът щеше да има много повече титли, ако през 2010-а не бе предпочел да отиде във Ферари, а пред 2014-а и в Макларън, където се мъчи и до момента. 

Шампионът за 2016-а Нико Розберг също заяви, че Алонсо „сам си е виновен“ за това, че не е имал възможност да се бори за още отличия. Пилотът обаче е на друго мнение. 

„Не съжалявам за нито едно решение, което съм взел. В онези моменти избирах най-логичната опция, но за съжаление нямам кристална топка, за да знам как ще се развият нещата“ заяви Алонсо. 

„Това, което се случи с мен прилича на случилото се с Михаел Шумахер в Мерцедес, където не му потръгна. Дори бих казал и на Люис Хамилтън, за когото първия сезон в отбора също не бе особено успешен. Гордея се, че до момента съм карал за Рено, Макларън и Ферари. По времето, когато отидох в тези отбори, никой не казваше, че съм взел лошо решение“ добави той. 

Все още Фернандо не е обявил къде ще продължи кариерата си, но опциите не са много, а и при положение, че Макларън се разделя с Хонда, е много вероятно да остане в тима за 4-а поредна година.