Пилотът на Ферари Кими Райконен е уверен, че Скудерията може да спечели оставащите 4 състезания до края на сезона, ако елиминира грешките и проблемите. 

Черните кончета се провалиха тотално в последните 3 старта и шансовете им за титла вече са само теоритични, но финландецът вярва, че резултатите до края могат да бъдат добри. 

„Можем да спечелим на всяка една писта от тези, които остават, ако направим всичко както трябва. Има доста неизвестни, тъй като трасетата са различни и всеки уикенд ще започваме от нулата. Необходимо е просто да сме фокусирани и да избегнем грешките“ заяви Райконен. 

„Последните състезания определено не бяха най-добрите за нас, но е ясно, че ако всичко е наред имаме скорост и това е позитивно. Ще натискаме до последната обиколка на последния старт и ще видим как ще приключи всичко“ добави той. 

В неделя в САЩ се подновява борбата между Себастиан Фетел и Люис Хамилтън, а още в края на другата седмица е надпреварата в Мексико. През ноември пък ще бъдат състезанията в Бразилия и Абу Даби.