Напълно очаквано Фернандо Алонсо поднови договора си с Макларън и за 2018-а година, с което сложи край на спекулациите за бъдещето си. 

Това ще бъде 4-ият сезон на двукратния световен шампион в тима, като вече с мотор на Рено той се надява, че ще има доста повече поводи за радост след преживените разочарования с Хонда. 

„Фантастично е, че ще продължа да работя с всички в Макларън. Сърцето ми ми казваше да остана и аз наистина се чувствам като у дома си тук, защото хората са изключително топло настроени. Много съм щастлив и мога да кажа, че това не е краткосрочно сътрудничество” заяви Алонсо. 

„Разбира се не е за пренебрегване и това, че Макларън има техническите ресурси и финансовата сила, за да се бори за победи и титли. Въпреки че последните години не бяха лесни ние сме забравили как да печелим и вярвам, че скоро отново ще побеждаваме. Очаквам с нетърпение бъдещето” добави той. 

През този сезон Алонсо има едва 10 точки, като изостава дори от съотборника си Стофел Вандорн. Общо за Макларън той е спечелил 75 точки, но може да се похвали с общо 1842 в кариерата си, 32 победи и 97 подиума. Сред първите трима обаче не е бил от Китай през 2014-а.