Въпреки че шансовете му за титла са само на теория след серията проблеми на Ферари напоследък, Себастиан Фетел остава спокоен и вярва, че Скудерията ще даде здрава битка на Мерцедес. 

„Доста сме заети, така че не мисля, че имаме време да изпадаме в паника. Маурицио Аривабене върши отлична работа да държи всеки концентриран, а моята задача е да натискам доколкото мога на пистата” заяви Фетел, който изостава на 59 точки от Люис Хамилтън. 

„Има причини за проблемите, които имахме напоследък. Трябва да подобрим някои неща като отбор, такива по отношение на управлението, а и някои други. Нормално е обаче да прекрачваш границите в стремежа да си още по-бърз. Понякога малките грешки се оказват с големи последствия. Неприятно е, когато това се случи и просто трябва да намерим дългосрочно решение” добави той. 

„Все още имаме шанс, макар и той да е доста малък. Ще търсим максимално силно представяне и би било изключително грешно ако психологически приемем, че сме загубили. Колата е страхотна, така имаме добра възможност да печелим състезания” каза още Фетел.