Младата звезда на Формула 1 Макс Верстапен може би изненадващо, реши да удължи договора си с Ред Бул до края на 2020-а година. 

20-годишният холандец впечатлява с представянето си и вече спечели 2 състезания, сред които още дебютното си за отбора в Испания през 2016-а. 

Досега той бе обвърза с Биковете до края на 2018-а и твърдеше, че ключ към оставането му ще бъде доколко колата на тима ще бъде конкурентна, но ето че прие да преподпише за още 2 години. 

„Ред Бул винаги е показвал, че вярва в мен със своите действия. Отборът има амбиции, аз също и съм много доволен от новия си договор, който означава, че ще продължа да работя с Ред Бул Рейсинг в следващите години” заяви Верстапен. 

Той бе спряган за Мерцедес и Ферари за 2019-а след серията си добри представяния, но сега Биковете показват, че планът е да бъдат много по-силни догодина и да му дадат кола, с която да се бори за титлата. 

„Много сме щастливи, че Макс се съгласи да удължи договора си с нас. През този сезон той преживя доста разочарования, които обаче преодоля и постигна страхотна победа в Малайзия. Той е невероятен талант, с фантастичен инстинкт и отдаденост и ние сме много доволни, че ще продължим своето сътрудничество. За него това правилното място” каза шефът на тима Кристиан Хорнер.