Люис Хамилтън ще атакува титлата в Гран При на САЩ от първа стартова позиция, след като не остави шансове на конкуренция на пистата в Остин. 

Това бе 11-и полпозишън за британеца през сезона и 72-и в кариерата му. До него на първа редица ще бъде Себастиан Фетел с Ферари, който нямаше как да се бори за първото място и определено изглежда, че постигна максимума. 

Валтери Ботас с другия Мерцедес остана трети, макар и да бе втори при първите опити в третата фаза. Дани Рикардо с Ред Бул ще стартира четвърти. 

В първата фаза фаворитите караха с по-твърдите гуми, но това не им попречи да продължат напред без проблеми, като Люис Хамилтън дори бе най-бърз. Отпаднаха Маркус Ериксон, Ланс Строл, дебютантът Брендън Хартли, който така или иначе ще тръгне последен заради наказание от 25 места, Паскал Верлайн и Кевин Магнусен. 

Във втората фаза ситуацията не се промени, като Хамилтън остана начело пред Валтери Ботас, а Себастиан Фетел бе 4-и на повече от половин секунда. Отпаднаха Фелипе Маса, Дани Квят, Стофел Вандорн, Ромен Грожан и Нико Хюлкенберг. 

В третата сесия Хамилтън отвори огромен аванс още след първите бързи обиколки и на практика нямаше как да бъде достигнат, като все пак Себастиан Фетел подобри времето си и с изоставане от 239 хилядни стигна до първа редица. 

Ботас и Рикардо останаха зад тях, следвани от Кими Райконен, Макс Верстапен, който обаче ще бъде наказан с 15 места, Естебан Окон, Карлос Сайнц, Фернандо Алонсо и Серхио Перес.