Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен очаквано остана бесен, след като получи наказание от 5 секунди и загуби третото си място в Гран При на САЩ. 

Холандецът направи страхотно състезания, тръгнал от последните места и в последната обиколка изпревари Кими Райконен, за да се качи на подиума. 

Малко преди това обаче да се случи стана ясно, че стюардите го наказват, тъй като при атаката си срещу пилота на Ферари колата му е напуснала ограниченията на пистата и с четирите колела. 

„Това бе страхотно състезание, но подобни глупави решения просто убиват спорта. Силно се надявам, че феновете няма да одобрят това и ще го покажат, като догодина не дойдат на състезанието“ заяви Макс. 

„Всеки излизаше от пистата, включително и аз. На 9-и и 19-и завой можеш да излезеш и никой няма да каже нищо. Когато атакувах Ботас той излезе широко и след това се върна пред мен, така че пак трябваше да го изпреварвам. Тогава обаче нямаше подобно решение. Това не е добре за спорта и просто правилата трябва да бъдат доста по-ясни“ добави той. 

„Невероятно пресилено е Макс да получи наказание за подобно нещо, при положение, че всички останали правеха същото. Това бе абсолютно грешно и то на такъв етап, след като водеше здрава битка“ каза босът на отбора Кристиан Хорнер.