Себастиан Фетел спечели първата си победа във Формула 1 от края на юли, след като триумфира в Гран При на Бразилия. 

Германецът поведе още от началото и до края удържа първата позиция, печелейки за 5-и път през кампанията и за 47-и в кариерата си. 

Валтери Ботас с Мерцедес завърши втори, а трети остана Кими Райконен с второто Ферари. Веднага след него завърши стартиралият последен Люис Хамилтън. 

С победата Фетел до голяма степен си гарантира второто място в класирането с 302 точки, тъй като Ботас има 280. Хамилтън е с 349. 


Минути преди началото на състезанието във Ферари пак се оказаха с проблеми, този път по колата на Кими Райконен, но все пак финландецът стартира от третото си място, след като проблемът бе решен. 

На старта Фетел стартира по-добре и взе първото място на Ботас в първия завой. Стартиралият по-назад Дани Рикардо бе ударен от Щофел Вандорн, а малко след това последва удар между Ромен Грожан и Естебан Окон, което доведе до излизане на кола да сигурност. 

Рикардо все пак продължи, а Люис Хамилтън спечели няколко позиции и след отпадането на Вандорн и Кевин Магнусен, като бе стигнал до 14-ото място. След рестартирането Фетел не позволи да бъде атакуван, а по-назад Фелипе Маса изпревари Фернандо Алонсо за 5-ото място. 

Хамилтън пък започна да си пробива път напред и в 12-ия тур бе стигнал вече до 8-ото място. В челото Фетел опитваше да дръпне пред Ботас, но разликата се задържаше около 2 секунди. Люис пък гонеше Алонсо за 6-ата позиция и го изпревари в 20-ата обиколка, след което започна да притиска и Маса и не след дълго вече бе и пред него, заемайки 5-о място. 

В 28-ата обиколка Ботас пръв от лидерите влезе в бокса за смяна на гуми, като се върна трети. В следващия тур същото направи и Себастиан Фетел, което му помогна да запази предимството си пред автомобила на Мерцедес макар и с минимален аванс.   

След смяната на водачите пък Хамилтън се оказа начело с няколко секунди аванс, без разбира се да е сменял гумите си. В следващите обиколки ситуацията в челото не се промени особено преди Люис да влезе за смяна в края на 43-ата обиколка и се върна пети, на 18 секунди от лидера Фетел. 

Британецът бързо започна да съкращава разликата до Верстапен, а по-напред Райконен се приближаваше до Ботас. Люис настигна Макс в 58-ата обиколка и много бързо го изпревари, като бе на 5 секунди от третия Кими Райконен. 

В челото разликите бяха малки, а 5-6 обиколки преди края Хамилтън вече бе на секунда от Райконен. Той обаче така и не получи достатъчно добра възможност, за да го атакува и в крайна сметка остана четвърти. 

В десетката влязоха още Марк Верстапен и Даниел Рикардо с Ред Бул, Фелипе Маса с Уилямс, Фернандо Алонсо с Макларън, Серхио Перес с Форс Индия и Нико Хюлкенберт с Рено.