Себастиан Фетел заяви, че не е бил притеснен за победата си в Гран При на Бразилия, въпреки сериозният прогрес, който регистрира Люис Хамилтън. 

Германецът поведе още от началото, докато британецът стартира от бокса, но с различна стратегия и отлична скорост в края се приближи до подиума, но така и не успя да изпревари Кими Райконен за третата позиция. 

„Не бях притеснен особено. Видях как влезе в бокса, докато бе пред мен, след като направи дълъг първи стинт, но това не бе първият случай, когато обърната стратегия носеше добри резултати“ заяви Фетел. 

„Не е много атрактивно, ако стартираш в челото, но ако си назад това дава добри резултати и предимство. Сцеплението се подобри към края на състезанието и неговите гуми определено бяха по-добрите и той наистина бе много бърз, но не мисля, че бе заплаха“ добави Себ, който бе доволен от триумфа. 

„Хубаво е след всичките проблеми, които имахме напоследък, отново да спечелим. В началото мислех, че съм изпуснал шанса си, тъй като в един момент гумите ми превъртяха, но се измъкнах напред и това ми помогна“ каза той.