От Уилямс отрекоха информациите, че Роберт Кубица е подписал двугодишен договор с тима и със сигурност ще се завърне във Формула 1. 

Според RTL и  Canal Plus полякът вече има гарантирано място в отбора, като ще замени Фелипе Маса, който вече обяви, че се отказва. От тима обаче обявиха, че това не е вярно. 

„Въпреки че разговорите с Кубица продължават, все още не е взето окончателно решение кой ще замени Маса. Ще направим официално съобщение, когато има какво да съобщим, но за този уикенд в Абу Даби такова нещо не е планирано“ заявиха от отбора пред „Аутоспорт“. 

През миналия месец Кубица направи тестове за Уилямс и продължава да бъде считан за фаворит за позицията и с най-големи шансове да партнира на Ланс  Строл. Другите варианти са Паскал Верлайн, Данийл Квят, както и настоящия резервен пилот Пол ди Реста. 

След финала на сезона тази неделя той ще направи нови проби за отбора, който ще тества гумите за следващата кампания. Освен него в колата обаче ще седне и руснака Сергей Сироткин, като засега не е ясно дали и той сред потенциалните кандидати за мястото на Маса.