Себастиан Фетел се надява, че ще извлече необходимите поуки от случилото се през този сезон и ще се справи по-добре през следващата година. 

Германецът бе сериозен конкурент на Люис Хамилтън за титлата преди след серия проблеми през есента да изостане и в крайна сметка да не може да се пребори за титлата. 

В Баку Фетел изпусна нервите си и нарочно удари британеца смятайки, че Хамилтън умишлено е намалил скоростта си зад колата за сигурност, което доведе до лек сблъсък между тях. 

„Да, определено се насладих на борбата с Люис. Няма съмнение, че той притежава страхотни умения и е много бърз. Освен това почти не допуска грешки. Мисля, че повечето неща, които направих през сезона бяха правилни, но има и ситуации, в които бих постъпил по различен начин, ако можех. Надявам се догодина да съм по-мъдър, за да се справя по-добре“ заяви той. 

„Жак Вилньов казва, че Михаел Шумахер бе най-добрият и най-труден съперник. Това определено е така, защото когато се бориш срещу най-силните самият ти успяваш да стигнеш до следващото ниво“ добави още Фетел.