Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел призова всички да се успокоят и да не се изпада в истерия от това, че понякога се случва да има и скучни състезания. 

През тази година има почти два пъти по-малко изпреварвания в сравнение с 2016, след като бяха отчетени 435 срещу 866 година назад, но това не притеснява звездата на Ферари. 

„За следващата година бих си пожелал всички да се успокоят. Някои състезания са скучни? И какво от това? Не мисля, че има проблем. Не смятам, че във всяко състезание трябва да се поставя рекорд по изпреварвания“ коментира Фетел. 

„Вярно е, че понякога е трудно да се направи изпреварване и се ядоснаш, особено ако си по-бърз от автомобила пред теб, но така и не можеш да минеш пред него. Ако успееш обаче, удовлетворението е голямо. Искам да кажа, че изпреварването трябва да бъде постигнато и заслужено, а не получено“ добави той. 

„Когато се случи да има скучно състезание не трябва да се изпада в истерия, а да се приеме, че такива неща се случват и да се очаква следващия старт или по-следващия, който ще бъде вълнуващ“ каза още Фетел.