Босът на Ред Бул Криситано Хорнер предупреди Даниел Рикардо, че тимът няма да чака дълго време решението му относно бъдещето във Формула 1. 

Австралиецът има договор с Биковете и за 2018-а, но се колебае дали да го продължи, явно искайки да види колко силна ще бъде колата догодина. 

Пилотът е спряган за преминаване в Мерцедес и Ферари и наскоро заяви, че не бърза да вземе решение, но сега бе предупреден, че ако се бави твърде много, тогава може и да не получи възможност да остане. 

„Мисля, че Даниел знае какви са силните ни качества и се надяваме, че ще бъдем в добра позиция. Разбираемо е, че на този етап в кариерата си той иска да прецени всички възможности. Ние обаче не можем да чакаме вечно решението му, тъй като имаме и други примамливи опции. Все пак приоритетът ни е да постигнем споразумение с Даниел“ заяви Хорнер. 

„Смятам, че той иска да види колко добър ще бъде мотора през новия сезон, защото през последните години преживя доста разочарования в това отношение и го разбирам напълно. Ние обаче също трябва да мислим за бъдещето“ добави той.