В Разград вчера се сблъскаха два коренно различни модела, пише "Тема Спорт".

Този на Лудогорец, който не се притеснява да бръкне дълбоко в джоба, за да привлече играчи, и този на Левски, който брои всяка стотинка, за да може накрая сметките да излязат. 

Или по друг начин казано - разградчани харчат като луди, а на „Герена” се чудят как да уредят вече привлечените нападатели Атанас Курдов и Умар Диаби и да вземат още едно крило. Всички от лятната селекция на столичани са взети без пари. Но да си дойдем на думата. 

В момента при сините има 8 чужденци в първия отбор, един от които - Умар Диаби, още е без картотека. 

Точно половина от футболистите, на които Стойчо Стоев разчиташе на "Лудогорец Арена", пък бяха юноши (в групата имаше само 16 човека). 

На другия полюс са нещата в Лудогорец. В първия отбор на разградчани има цели 23-ма чужденци! Това включва футболисти, треньори и помощници. 

Това означава - близо 3 пъти повече отколкото в Левски. Бройката е абсолютен рекорд за български тим. Историята не познава друг клуб, който да е разполагал на щат с толкова много легионери по едно и също време. 

В момента в треньорския щаб на Бруно Рибейро има цели 6-има иностранци, а единственият български помощник е Радослав Здравков. 

Така бройката достига седем. Именно толкова са играчите извън България, които могат да играят официални мачове за Левски. 

Вече споменахме, че юношите в групата на сините бяха 8. За сравнение в Лудогорец толкова са българите, които играят. 

Това са Владислав Стоянов, Александър Александров, Георги Терзиев, Веселин Минев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Александър Василев и Цветелин Чунчуков. 

Иначе за цвят в състава са вратарят Георги Аргилашки и Преслав Петров. Така че за Разград съвсем спокойно може да кажем, че нашенците се чувстват като чужденци в собствената си държава.