Отборът на Лацио победи Верона с 5:2 в първи мач от 25-тия кръг на италианската "Серия А".

 
Началото на головото шоу бе дадено от Матри, след попадение в последната минута на първото полувреме.
 
През втората част зрителите станаха свидетели на още 6 гола. В 50-тата минута Маури удвои преднината на своите, а Андерсон направи 3:0 двайсет минути преди края. 
 
Точно когато всички си мислеха, че мача е свършил Греко намали след прецизен изстрел от пряк-свободен удар, a минутка по-късно Лука Тони направи резултата 3:2.

"Орлите" бяха на път да сътворят чутовна глупост и да изпуснат победата, но влезлият, като резерва Кейта отбеляза за 4:2 и успокои своите, а в последната минута се разписа и Кандрева, след изпълнение на дузпа.

Така Лацио събра 36 точки и се изкачи на седма позиция, измествайки отбора на Сасуоло, който обаче е с мач по-малко, а Верона остава твърдо на последно място със своите едва 15 пункта.
 

 
Двубоят започна доста мудно и в първите пет минути не се стигна до нищо интересно пред двете врати.
 
Малко преди да изминат десет минути, Фелипе Андерсон проби от ляво и опита хубав удар с десния крак, но топката премина на около метър от десният страничен стълб на вратата на Верона.
 
В 11-тата минута домакините изпуснаха най-чистото положение до момента. Маури се пребори за една изсипана топка в наказателното поле и я достави за Матри, който от близко разстояние не успя да вкара топката във вратата.
 
В средата на първото полувреме Лулич отправи силен шут от около 25-30 метра, но Голини отрази удара.
 
Лацио владееше повече топката и опитваше, какво ли не, но така и не успяваше да затрудни сериозно вратата на Верона.
 
Отборът на гостите се събуди и в 25-тата минута можеше да открие резултата при първата си ситуция в мача. Топката бе центрирана към Пацини и той с красив плонж я прати към вратата на Лацио, но там Маркети показа завиден рефлекс и изби топката в корнер.
 
До края на полувремето играта бе много разпокъсана и отборът на Лацио не знаеше, как да превземе вратата на гостите. Домакините пробваха няколко далечни удара чрез Лулич, Андерсон и Маури, но те не представляваха опасност за стража на Верона.
 
Все пак в самия край на първата част Лацио откри резултата. Каталди се пребори за една топка и пусна хубав пас към Матри, който с много прецизен удар мушна топката покрай Голини. И така отборът на домакините се оттегли на почивка с крехък аванс.
 
Второто полувреме започна с лек домакински натиск и не бяха изминали и пет минути, когато Лацио удвои преднината си. След хубав пробив на Каталди отляво, той центрира топката и от това се възползва Маури, който с прецизен удар направи резултата 2:0.
 
Изминаваше един час игра, когато защитникът на Лацио Худ, щеше да си отбележи куриозен автогол, но за негова радост Маркети внимаваше и предотврати подобен развой.
 
Двайсет минути преди края "орлите" сложиха точка на спора, а голмайстор този път бе Андерсон. След грешка в отбраната на Верона, Маури се оказа най-съобразителен и открадна топката от защитата на веронци и я достави на Фелипе Андерсон, който се озова сам срещу опразнената врата и разбира се не сгреши.
 
В следващата минута обаче Верона се върна в мача. Греко отбеляза страхотен гол от пряксвободен удар и намали резултата на 3:1.
 
Течеше 78-мата минута, когато Лука Тони смълча трибуните на "Олимпико", след като направи резултата 3:2. Центриране от ляво го остави непокрит и той с крак не сгреши.
 
Гостите тъкмо си мислеха, че са близо до чудото, когато влезлият, като резерва Кейта успокои своите със страхотен шут от въздуха и направи резултата 4:2.
 
В последната минута Кандрева оформи и крайния резултат от дузпа.
 
Лацио - Верона 5:2
 
1:0 Матри 45'
2:0 Маури 50'
3:0 Андерсон 69'
3:1 Греко 71'
3:2 Тони 79'
4:2 Кейта 82'
5:2 Кандрева 90'
 
Лацио: Маркети, Конко, Маурисио, Худ, Лулич, Каталди, Биглиа, Савич, Андерсон (Кандрева - 85'), Матри, Маури (Кейта - 72')
 
Верона: Голини, Писано, Морас, Хеландер, Фарес, Вжолек, Греко, Ионита, Янкович, Тони, Пацини
 
 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dh_WkCfW0Q0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>