Уест Хям постигна нова важна точка в битката за оцеляване, след като спря Арсенал с 0:0 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. 
 
През уикенда Чуковете биха Челси с 1:0, така че 4 точки от тези два мача и две сухи мрежи в тях са си страхотно постижение. 
 
Тимът на Дейвид Мойс остава в зоната на изпадащите с 14 точки, но със сигурност феновете са все по-големи оптимисти след последните резултати. 
 
Арсенал очаквано имаше инициативата, но така и не успя да преодолее сгъстената защита на съперника. С 30 точки Артилеристите са едва 7-и, като след второто си поредно равенство бяха изпреварени от големия местен съперник Тотнъм, който е с 31 точки. 
 
В състава на домакините атаката отново водеше Михаил Антонио, докато Арсен Венгер направи интересни промени, като сред титулярите се появиха Мейтланд-Найлс, Джак Уилшър, Алекс Айоби и Оливие Жиру. 
 
Гостите очаквано овладяха инициативата още от първите минути, но не бяха прецизни в завършващата фаза, въпреки доминацията си. В 10-ата минута Санчес стреля, но твърде слабо и за Адриан нямаше проблеми. 
 
В 15-ата минута Арнаутович отбеляза страхотен гол след удар с глава, но попадението бе отменено заради много тънка засада. Арсенал продължаваше да има предимство и след удар на Санчес и рикошет топката мина над вратата, но реално на гостите липсваше вдъхновение. 
 
Все пак в 29-ата минута Алекс Айоби бе близо до попадение, когато от малък ъгъл стреля остно, но топката срещна страничната греда. Все пак домакините се подобриха и в 39-ата минута поискаха дузпа, когато Лансини и Джака се сблъскаха, но реферът може би правилно не отсъди такава. 
 
След почивката стана интересно. Скоро след подновяването на играта Арнаутович стреля неточно, а малко след това Бейерин отговори с неточен опит от около 25 метра. Последва точен шут на Джака, но право в ръцете на Адриан. Удар на Жиру с глава пък бе отклонен в корнер. 
 
Артилеристите все пак оставаха по-активния отбор и опити на Йозил и Жиру не попаднаха в целта. Уилшър също не бе прецизен, след като бе притиснат от Огбона и стреля над вратата. Последва добро изпълнение на Йозил от свободен удар, но Адриан бе на място и изби. 
 
Домакините обаче също търсеха победата и в 90-ата минута резервата Ернандес разтресе напречната греда след силен удар, когато отбраната на Арсенал не успя да изчисти топката. 
 
Уест Хям – Арсенал 0:0
 
Уест Хям: Адриан, Сабалета, Рийд, Огбона, Кресуел, Масуаку, Обианг, Нобъл, Лансини, Арнаутович, Антонио (82 Ернандес)
Арсенал: Чех, Бейерин, Кошчелни, Монреал, Мейтланд-Найлс, Джака, Уилшър, Айоби (71 Уелбек), Йозил, Санчес (82 Лаказет), Жиру