Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме новата ни рубрика "Фен зона". 

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Борис Бухчев, който смята, че любимият му Арсенал ще постигне повече успехи при мениджърска смяна.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.


Когато човек си помисли за Арсенал, най-честите коментари са, че отборът е съставен от много добри футболисти, които могат да се противопоставят на всеки един тим ако имат ден. Но въпреки всичкия талант на терена, вече повече от 12 години все нещо не достига в битката за титлата и в края на кампанията отборът води до болка познатата битка за топ 4. До преди няколко години оправданието бе, че се изплаща новият стадион и Арсенал не разполага с такава финансова мощ. Но след като пристигнаха играчи като Месут Йозил и Алексис Санчес за високи суми, не може да има оправдание за изпуснатата титла през миналия сезон и постоянните отпадания на 1/8 финал в Шампионската лига. След като се изредиха толкова много футболисти от 2004-та насам и резултатът е все същият, за много фенове на Арсенал, включително и за мен, причината за тази суша е една - Арсен Венгер.

Без никакво съмнение френският мениджър е най-добрият в историята на Арсенал. Многократно са споменавани неговите успехи, рекорди и революция в английския футбол. Но след повече от 20 години Венгер изглежда изчерпан. Всяка година се повтарят едни и същи грешки -пасивност на трансферния пазар, тактически грешки (никой освен Венгер няма обяснение за поставянето на Рамзи на крилото), епидемията от контузии. Въпреки това, до средата на декември, сезонът на Арсенал изглеждаше обещаващ. Тогава обаче всичко рухна за една седмица - първо Артилеристите изтеглиха Байерн в Шампионската лига (за което все пак нямат вина), ден по-късно дойде загубата от Евертън и в края на тази седмица последва и поражение от Манчестър Сити. Изведнъж разликата до върха стана 9 точки. В тези два мача играчите се представиха ужасяващо слабо и те също носят вина. Но човекът, който ги избира и който не успява да ги мотивира се казва Арсен Венгер.

Дори и шансът за титлата да изглежда илюзорен, Арсенал все още е в битката за Шампионската лига и трябва да хвърли всички сили, за да успее да изненада Байерн. Заявка за това може да бъде закупуването на играч като Димитри Пайе, но вместо това Венгер вероятно ще чака цяла вечност Касорла да се възстанови и Рамзи да заиграе добре. Но тази прекалена вяра в някои футболисти наистина се оказва пагубна. А за контузиите примерът от този сезон е Джак Уилшър - цял сезон играе на доста добро ниво в Борнемут без да се е контузил нито веднъж. Мисля, че сами можем да си направим изводите къде се крие вината за тази мистерия от контузии.

За финал искам да поясня откъде идва заглавието на статията. През миналия сезон един верен фен на Арсенал, който ходи на всички мачове на отбора, издигна плакат, на който пишеше "Арсен, благодарим за спомените, но е време да си кажем довиждане''. Този човек винаги обяснява, че уважава Венгер, но просто иска най-доброто за клуба. А за голяма част от феновете най-доброто за клуба изглежда едно - оттеглянето на Арсен Венгер след края на сезона.


Борис Бухчев, специално за Gol.bg