Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме материала на Калин Загорски, който се спира върху сблъсъка Барселона – Ювентус (0:3 общ резултат) от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Чудото този път не стана. Макар и на някои много да им се искаше. Барселона наистина извърши подвид срещу ПСЖ, но и с помощта на съдията и жалко изглеждащия отбор на „принцовете“. Срещу Ювентус обаче на каталунците наистина им трябваше чудо. Просто защото Ювентус е много по-добър и хомогенен отбор. Е, чудо логично не се случи.

Нека просто да погледнем двата отбора и ще видим, че „старата госпожа“ просто превъзхожда Барселона. А както добре се видя, срещу стената Буфон – Киелини – Бонучи МСН нямат шанс.

Вратари – да сравняваме Буфон с Тер Стеген е просто смешно. Единият е легенда, а другият не е на нивото дори на Виктор Валдес. Буфон има 9 мача в ШЛ този сезон и 7 сухи мрежи. Германецът не може да си преброи головете във вратата. Аз също няма да ги броя.

В защитата нещата са също категорично в полза на Ювентус. Стената Киелини – Бонучи, в допълнение със Сандро, Алвеш и Бардзали, са на светлинни години пред защитата на Барселона, където единствено личи Пике. Само че и този Пике не е онзи, който беше машина в компанията на Пуйол. Eдинствено Масчерано вкарва повече сигурност в защита, но него снощи го нямаше. А Юмтити нито е защитник от нивото на Бонучи, нито някога ще бъде.

В халфовата линия нещата изглеждат сравнително поравно, но само на пръв поглед. Ракитич не е в най-добрата си форма и в общи линии само с един застаряващ Иниеста не става. Срещу тях са хора като Пянич и Кедира, а като прибавим там и помощта от офанзивните Куадрадо, Дибала и Манджукич, нещата изглеждат стряскащо.

И така – Барселона превъзхожда Ювентус, а и всички други отбори, само в нападение. Макар че както е тръгнал, Дибала се превръща във футболист, който не е по-долу от Неймар или Суарес. Но това е друга тема. Основната идея е, че МСН редовно измъкват Барселона и компенсират по-слабите звена на отбора. Но не и когато срещнат добре организиран отбор, който знае как да спре нападателното трио Меси – Суарес – Неймар. Тогава чудесата свършват, а логичното се случва. Защото само с нападение не става винаги. А и както гласи старото неписано правило – нападението печели мачове, а защитата – цели турнири.

Калин Загорски, специално за Gol.bg