Новата покупка на Байерн Хави Мартинес получи мускулна травма срещу Волфсбург, заради която бе заменен двайсетина минути преди края на срещата. Контузията му обаче не изглежда сериозна и шефовете на клуба се отдъхнаха.

"Нищо страшно, просто получих удар в крака. Боли ме, но не очаквам нещо сериозно. Чувствам се още по-добре в Мюнхен, разбирам се с новите си съотборници и най-важното е, че вече напредвам с немския език", заяви самият Мартинес, който струваше цели 40 милиона евро на баварците.

Президентът на баварците Ули Хьонес опитва всякакви психологически трикове, за да свали напрежението от испанеца заради високата трансферна сума, платена за него

"Не трябва да правим грешката като си мислим за тези 40 милиона. Реално той ни струваше с около 15 милиона евро повече от нормалното, но сумата за разтрогване беше записана в договора му. Не можем да очакваме от него да играе като Меси или Роналдо. А и ние не искаме това от Хави", отсече Хьонес, цитиран от вестник "tZ".

"Неговата задача е да предотвратява головете в нашата врата. Наличието на Мартинес дава много по-голяма свобода на Бастиан Швайнщайгер, който ще може да играе по-често в предни позиции.Когато играта на Хави се получава, целият отбор е по-стабилен", завърши босът.

На тренировката на тима вчера момчетата на Юп Хайнкес показаха, че се намират в прекрасна форма и когато става дума за баскетбол.

Най-запаленият фен на тази игра Бастиан Швайнщайгер нямаше грешка при стрелбата в коша. Умения демонстрира и Марио Манджукич, докато нисичкият Джердан Шакири изпитваше видими трудности с топка в ръце. Очевидно силата на швейцареца е на футболния терен.

Ето и видео от "баскетболната" тренировка на Байерн вчера: