Селекционерът на Русия Фабио Капело разкритикува нивото на футбола в Серия А. Знаменитият специалист изтъкна, че именно по тази причина италианските отбори и особено шампионът Ювентус имат огромни проблеми в Шампионската лига.

Както е известно, бианконерите отпаднаха безславно от тазгодишното издание на турнира, като не успяха да излязат от групата си, отстъпвайки второто място на турския Галатасарай.

"Ювентус са много добри в Италия, но са зле на международната сцена", сподели Капело пред "Гадзета дело Спорт". "Причината е, че в Серия А конкуренцията е твърде слаба и те не са готови за сериозни сблъсъци.

Вижте само какво стана миналото лято – Рома, Фиорентина и Наполи продадоха най-добрите си играчи в чужбина. Ламела, Йоветич и Кавани напуснаха, а Ювентус се подсили."

Капело добави, че Атлетико М е фаворит в осминафинала срещу Милан.

"Гледах ги срещу Барселона, те са страхотен отбор", отсече специалистът. "Атлетико вкарва голове по най-различен начин. Коща и Вия са много опасни, те вкарват и от статични положения."

По неговите думи фаворит в Шампионската лига е Реал М.

"Реал М може да спечели всички турнири, в които участва, защото има изключителен състав, а Анчелоти е много компетентен треньор. Представянето на отбора се подобрява с всеки изминал мач. За мен ключовите играчи на Реал са Модрич и Ди Мария. Те са творците на атаките, но в същото време Анчелоти ги убеди да се раздават и в дефанзивен план", поясни Капело.

Селекционерът на сборная каза още, че за него Моуриньо до момента е №1 сред треньорите на клубните тимове.

"Той успя за много кратко време да направи нещо изключително трудно: да възроди ветераните на Челси Тери и Лампард и в същото време да използва енергията и качествата на новите играчи. На практика той не направи нито една грешка при трансферите, а това е невероятно постижение", призна дон Фабио.