Нападателят на Бастия Брандао "се прочу" през уикенда, като счупи носа на Тиаго Мота от ПСЖ с удар с глава в тунела на стадион "Парк де Пренс". Италианската редакция на "Евроспорт" припомни няколко случая, когато страстите, породени от събитията на терена, вместо да бъдат забравени навреме, преливат и довеждат до брутални постъпки.

Голът, който никой не искаше

Това е един от най-невероятните (и най-срамните) епизоди в най-новата история на калчото. На 24 януари 1999 г. Венеция и Бари излизат да изиграят един предрешен мач. Двата тима са се разбрали да поделят точките.

В последните минути обаче бразилският нападател на домакините Тута вкарва гол за шок и ужас на всички на терена. След мача в тунела избухва кавга и играчът на Бари Де Роза удря един шамар на "провинилия се". Скандалът е потушен благодарение на намесата на един от шефовете на Венеция. Италианска афера.

Яростта на Уеа

Това е може би единственото срамно петно в кариерата на либериеца. По време на мача от Шампионската лига между Порто и Милан, игран на 20 ноември 1996 г., капитанът на Драконите Жорже Коща цял мач плюе и обижда нападателя. В съблекалните на "Даш Анташ" нападателят забива една глава в лицето на бранителя и чупи носа му.

УЕФА наказва либериеца за 6 мача и, лишен от голямата си звезда, Милан отпада позорно още в групите на ШЛ с поражение 1:2 у дома срещу Розенборг.

Матераци разкървавява бивш съотборник

Това се случва на 1 февруари 2004 г., когато Интер посреща Сиена на "Сан Сиро". През целия мач Матераци, който е резерва, не спира да дразни Бруно Чирило, бивш футболист на нерадзурите, с непрекъснати подвиквания към съотборника си Кили Гонсалес: "Кили, смачкай го, тоя за нищо не става!"

"Най-доброто" от себе си обаче Матераци е запазил за след мача. Той разкървавява лицето на бившия си съотборник в тунела, с което си заработва солена глоба и продължителна дисквалификация.

Битката за бюфета

Напоследък съперничеството между Манчестър Юнайтед и Арсенал, по обясними причини, не е чак толкова ожесточено, но в началото на века напрежението в тези мачове бе изключително високо, защото Червените дяволи и Артилеристите спореха за титлата всяка година.

След като на 24 октомври 2004 г. Юнайтед бие с 2:0 на "Олд Трафорд" и прекъсва серията без загуба на лондончани във Висшата лига, в тунела се разиграват батални сцени, а случилото се става известно като "Битката за бюфета". Играч на Арсенал, първоначално останал неназован (впоследствие се оказва, че е бил Сеск Фабрегас), нацелва мениджъра на Червените дяволи Алекс Фъргюсън с парче пица в лицето.

Причина за грозните сцени е симулацията на Руни, довела до дузпа за домакините.

Дивия запад на "Местая"

В този случай пострадалият нос принадлежи на Николас Бурдисо от Интер, а арена на гнева и дивашките прояви е стадионът на Валенсия "Местая". Двата тима се срещат в осминафинал реванш от Шампионската лига на 6 март 2007 г.

Аржентинският защитник на нерадзурите получава юмрук в лицето от бранителя на Прилепите Давид Наваро в мелето, настъпило след последния сигнал, ознаменувал класирането на Валенсия. Кавгата се пренася и в тунела, но Наваро се скрива в съблекалнята, преди Крус, Кордоба и Ибрахимович да успеят да отмъстят за съотборника си.