Няма какво да попречи на Русия да организира най-доброто световно първенство в историята. Това заяви президентът на ФИФА Сеп Блатер.

Още по темата

 

Мондиалът в страната ще се проведе през 2018 година, но сенатори от САЩ вече на два пъти настояваха шампионатът на планетата да бъде отнет от руснаците заради политическите скандали с Украйна.

Световната футболна централа обаче категорично отказа исканията на американците.

„Много съм щастлив и горд от начина, по който Русия се подготвя за световното първенство. В голяма степен това се дължи на президента Владимир Путин, на спортния министър Мутко и Сорокин – те са като отбор и имат отлични работни отношения“.

„Аз от 40 години съм във ФИФА и това ще ми е десетият Мондиал и искам да кажа, че ще бъде великолепен. Знам, че се говори много, има слухове. Но няма кой да лиши Русия от правото да бъде домакин на шампионата на планетата. Занимаваме се с футбол и няма да позволим политическа намеса“, заяви Блатер.

В понеделник той ще проведе работна среща с руския президент Владимир Путин. „Основното нещо, което ще му съобщя е, че всичко е добре. Подготовката върви по план и нищо няма да попречи на Русия да проведе най-доброто световно първенство. Икономическата ситуация не е много комфортна, но знам, че ще се подобри“, каза още Блатер, а накрая допълни, че усеща подкрепата на руския народ за провеждането на най-големия футболен турнир.

Мондиалът през 2018 година ще се проведе от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града: Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Саранск, Калининград, Волгоград, Екатеринбург, Самара, Сочи и Ростов на Дон.