Пред 45 000 зрители на стадион "Парк де пренс" отборът на Пари Сен Жермен победи убедително Лил с 6:1 в мач от 34-тия кръг на френското футболно първенство.

Така шампионът на Франция през последните две години излезе начело във временното класиране с 68 точки пред Олимпик Лион - 65 точки, като отборът на Олимпик Лион утре гостува на Реймс в последния мач от кръга.

Мачът в Париж бе истински спектакъл на южноамериканските футболисти на парижани. Бразилецът Максуел откри резултата още преди да е изтекла първата минута (в 24-та секунда според статистиците от Опта, в 27-та минута според Канал плюс).

Аржентинският нападател на парижани Есекиел Лавеци отбеляза хеттрик (в 28-та, 43-та и 77-та минута), което е първият хеттрик в шампионатен мач в кариерата му.

Уругваецът Единсон Кавани, наричан "Ел Матадор", пък вкара два гола за ПСЖ: в 4-та минута и в 73-та минута от дузпа.

Шведският нападател на парижани Златан Ибрахимович и бразилецът Тиаго Силва аплодираха своите съотборници от трибуните.

Почетният гол за Лил бе дело на Марко Баса в 59-та минута. В 72-та минута отборът на Лил остана с човек по-малко на терена, след като на Себастиан Корчия бе показан червен картон. Лил е на 8-мо място във временното класиране с актив от 50 точки.