Пред 19 270 зрители отборът на Олимпик Лион победи като гост Реймс с 4:2 в мач от 34-тия кръг на френското футболно първенство и излезе начело във временното класиране благодарение на по-добрата си голова разлика от Пари Сен Жермен.

Лион е на първото място с 68 точки, колкото има и шампионът на Франция през последните две години, победил вчера Лил с 6:1.

Лион обаче има голова разлика 68:29, а Пари Сен Жермен - 67:32 гола. ПСЖ обаче има един мач по-малко - във вторник парижани играят отложен мач с Метц, който е на 19-то място във временното класиране и е с малки шансове да остане в първа френска дивизия.

Головете за Олимпик Лион отбелязаха Корентин Толисо във 2-та минута, Александър Лаказет в 6-та минута, Клинтон Нжие в 20-та минута и автогол на Микаел Такалфред в 90-та минута. Голът на Александър Лаказет бе неговият 26-ти гол във френския шампионат и той е начело сред голмайсторите.

Голмйстори за домакините от Реймс бяха Алекси Пьоже в 13-та минута и Гаетан Шарбониер в 90 плюс 2 минути. Реймс е на 17-то място във временното класиране с 38 точки, на една точка от зоната на изпадащите.